NEDIMOVIĆ: Dolazi teška kriza ali narod neće gladovati

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović poručio je da narod ne treba da strahuje da će gladovati, iako je epidemija koronavirusa ostavila nesagledive posledice po kompletnu svetsku ekonomiju i u tom smislu neće zaobići ni Srbiju i njen agrar.

 

Nedimović je rekao da Srbija nema nijednog jedinog razloga da brine, pšenica je pokazala odlične rezultate.

“Očekujemo izuzetnu godinu i u pogledu roda najznačajnijih kultura, od kukuruza do suncokreta. Biće svega i za izvoz. Naš narod neće gladovati”, istakao je Nedimović.

Kada je reč o šteti za srpsku poljoprivredu zbog epidemije, Nedimović je naveo da je o konkretnim brojkama rano govoriti, ali da se pažljivo prati situacija na terenu da bi se pravovremeno reagovalo.

 

“Ako okolnosti budu zahtevale država će organizovati nove mere podrške poljoprivredi. Neke za privredu već su najavljene za jesen, tako da ni poljoprivrednici neće biti izostavljeni”, rekao je Nedimović za “Večernje novosti”.

 

On je podsetio da je država već izdvojila ogromna sredstva za poljoprivrednike u Srbiji, odnosno više od 11 milijardi dinara kredita i više od dve milijarde dinara direktne novčane pomoći.

 

Izvor: Danas