ISTRAGA: Ubice Škaljaraca pobegle gliserima?

FOTO: Arhiva MUP

Podeli vest!

Policija je ispitala više osobe zbog ubistva dvojice pripadnika škaljarskog klana, ali do sada niko nije uhapšen.

 

Grčka policija intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića i pokušava da utvrdi da li su se napadači, nakon što su ispalili 29 hitaca u pripadnike škaljarskog klana, sakrili na Krfu ili su pobegli gliserom do obala Epira ili Albanije.

Kako prenose grčki mediji, u tamošnjoj policiji su zabrinuti zbog činjenice da su se u pola godine u Grčkoj desila dva obračuna crnogorskih kriminalnih grupa, u kom su stradala četiri pripadnika škaljarskog klana.

 

Cofru press podseća na dvostruko ubistvo koje se u januaru dogodilo u kafani na grčkom području Vari kada su likvidirana dvojica vođa škaljarskog klana Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Pola godine kasnije nepoznati napadači su locirali Kožara i Hadžića koji su prethodna dva meseca boravili u vili u Halikounasu, misleći da su uspeli da sakriju tragove, piše Pobjeda. Kako pišu grčki mediji, žrtve su se vratile sa plaže kada su ubice iz zasede u njih ispalili 29 hitaca, iz dva oružja, ne ostavljajući šansu da prežive. Na mestu zločina pronađeno je više od 30 čaura.

 

Iako su sa sobom imali oružje, Kožar i Hadžić nisu stigli da reaguju i uzvrate vatru. Osim oružja, grčki istražitelji su kod žrtava pronašli falsifikovana dokumenta i zatražili od kolega iz Slovenije potvrdu da su ubijeni njihovi državljani.

 

Kožar je, kako pišu mediji, imao falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 evra, a zaplenjen je i pištolj glok, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dve žrtve.

 

Veza dva ubistvaGrčka policija procenjuje da su članovi dve kriminalne grupe – škaljarskog i kavačkog, smešteni u različitim delovima te zemlje i sumnja da su likvidacije u Vari i na Krfu povezane.

Corfu press podseća da je grčki specijalni policijski tim, nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, otišao u Srbiju radi prikupljanja informacija o crnogorskim kriminalnim grupama.

 

Izvor: Telegraf.rs