Klinac od 17 godina hakovao tviter profile svetskih milijardera

FOTO: FBI Reports

Podeli vest!

Sedamnaestogodišnji Grejem Klark iz Tampe sa Floride optužen je da stoji iza hakovanja više Tviter naloga, među kojim su najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos, vlasnik “Tesle” Ilon Mask i osnivač “Majkorsofta” Bil Gejts.

 

Klark se tereti po 30 tačaka optužnice zbog prevara više ljudi širom SAD koje su povezane sa hakovanjem Tviter naloga poznatih i moćnih Amerikanaca 15. jula.

Tužilac okruga Hilsborou Endru Voren rekao je da je namera optuženog bila krađa indentiteta poznatih ličnosti kako bi naveo žrtve da mu pošalju bitkoine na račune koji su sa njim povezani.

 

On je Klarka označio kao vođu hakerske prevare. Prema rečima tužioca, samo za jedan dan Klarku je uplaćeno bitkoina u vrednosti većoj od 100.000 dolara.

Nekadašnji predsednik SAD Barak Obama takođe je bio na meti Grejema Klarka, kao i predsednički kandidat demokrata Džo Bajden i Majkl Blumberg.

Klarka će državno tužilaštvo okruga Hilsborou procesuirati kao punoletnog jer zakon Floride omogućava da maloletnici budu optuženi kao odrasle osobe u slučajevima finansijske prevare.

 

Još dvojica muškaraca optuženi su pred saveznim sudom u Kaliforniji za pribavljanje koristi od hakovanja. Sudski dokumenti objavljeni u petak pokazuju kako su federalni agenti pronašli hakere praćenjem bitkoin transakcija i dobijanjem zapisa o njihovim onlajn četovima.

 

Izvor: Blic.rs