KON: Uzalud maske, POLICIJSKI čas je dobro rešenje!

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da se situacija u Srbiji stabilizovala, na dosta visokim brojevima, ali se poboljšanje “može naslutiti”.

 

Kon je na televiziji Pink rekao da je dobro što je broj pozitivnih PCR testova pao na osam odsto od broja pacijenata koji se jave na pregled, a taj procenat je do pre nekoliko dana bio od 20 do 30.

 

Ocenio je da će ovo “zaravnjenje epidemiološke krive” ići sporije jer se “ne može očekivati od maski da epidemiju uspore kao što je bilo sa zatvaranjem za vreme vanrednog stanja”.

Objašnjavajući svoju izjavu o Beogradu kao “tempiranoj bombi” Kon je rekao da “Beograd nikada nije imao najveći aktivni broj obolelih prema broju stanovnika, ali da pošto je ogroman grad uvek je potencijalno mesto širenja zaraze”.

 

Trenutno je, kako je rekao Kon, najkritičnija situacija u Bujanovcu i celom Pčinjskom okrugu, ali se u manjim sredinama epidemija lakše kontroliše.

On je najavio veće kontrole ljudi koji treba da budu u samoizolaciji i rekao da će se u taj proces uključiti i Komunalna policija.

 

Izvor: Republika.rs