ŠAMAR ZA TENIS: Odlaže se Masters u Madridu?

FOTO: Reuters INC

Podeli vest!

Tenis pokušava da se vrati nakon duge pauze i pandemije korona virusa, ali čini se da se još nisu stekli uslovi za to.

 

Prvi najavljeni turnir posle višemesečne suspenzije, Vašington, već je otkazan, trebalo bi da usledi masters u Sinsinatiju, ali ove godine u Njujorku, pa US Open.

Mnogi teniseri ne kriju da imaju strah od putovanja u SAD, a prva teniserka sveta Ešli Barti jasno je poručila da će ove godine preskočiti taj grend slem.

Ali nije zabrinjavajuća situacija samo u Americi. I iz Španije stižu veoma loše vesti za tenis.

 

Masters u Madridu, koji je planiran za 13. septembar, odnosno odmah posle US Opena, najverovatnije neće moći da se održi. Španski mediji prenose da su vlasti Madrida savetovale organizatore i direktora Felisijana Lopeza da se turnir ne održi.

Zamenik ministra javnog zdravlja Španije Antonio Sapatero poslao je, takođe, pismo Lopezu u kome navodi da je “nemoguće održati turnir u septembru zbog velikog rizika za publiku, organizatore i igrače”.

 

Vlasnik turnira Jon Cirijak navodno je španskim vlastima dao garanciju da će biti preduzete visoke mere bezbednosti, a prema prvobitnom planu želeli su i da dozvole publici ulaz na jednom delu tribina.

Na tom mastersu titulu brani Novak Đoković, a Rafael Nadal još ranije je potvrdio nastup. Ipak, od ranije je poznato da i ako se turnir ne održi, niko od tenisera neće izgubiti poene.

 

Ono što mogu da izgube je priprema za sezonu šljake, jer je nedelju dana kasnije zakazan masters u Rimu, a onda i Rolan Garos, 27. septembra.

 

Izvor: Mondo