VUČIĆ: Proverićemo ko je Vulinova tetka i odakle joj pare

FOTO: Tara Radovanović

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi želeo da bude među prvih deset pod istragom na osnovu Zakona o utvrđivanju porekla imovine.

 

“Što se tiče tetke i stanova (afera ministra odbrane Aleksandra Vulina ‘Tetka iz Kanade’), očekujem da se svi provere. Oni koji imaju apartmane u Londonu, račune u Cirihu… (…) Mi smo doneli važan Zakon o poreklu imovine i želeo bih da budem predmet obrade komisije”, kazao je Vučić povodom vanredne istrage Uprave Ministarstva finansija za sprečavanje pranja novca usmerene protiv nekih NVO, medija i pojedinaca.

 

Na gradilištu kovid-bolnice u Batajnici, kod Beograda, Vučić je kazao da Uprava za sprečavanje pranja novca mora da radi svoj posao i da mu je važno da niko “ne može da bude iznad zakona”.

“Zakon u ruke, to je Sveto pismo”, rekao je on i dodao da nakon istrage o poreklu njegove imovine treba isto ispitati i kod drugih.

 

“Nisam oduševljen idejom da predstavnik Srba ide u Knin”
Govoreći o potpredsedniku Vlade Hrvatske i predstavniku tamošnjih Srba, Borisu Miloševiću, čije je prisustvo najavljeno na obeležavanju godišnjice operacije “Oluja”, Vučić je rekao da “nije oduševljen” time, ali da narod u Hrvatskoj “ima svoje ideje, i možda jače argumente”.

 

Kazao je da će godišnjicu vojno-policijske akcije “Oluja”, tokom koje je iz Hrvatske proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo preko 2.000 Srba, Srbija i Republika Srpska obeležiti zajedno i da će biti postavljeno spomen obeležje.

 

“Za nas je važno da Srbija i Republika Srpska zajedno obeležavaju stradanje srpskog naroda, tragediju kojom je ostvareno najteže etničko čišćenje od Drugog svetskog rata”, naglasio je Vučić.

 

Izvor: N1 Televizija