BRNABIĆ: Srpska ekonomija je najjača u Evropi

FOTO: Televizija Pink

Podeli vest!

“Srbija je prvi put u istoriji na prvom mestu što se tiče ekonomije”, izjavila je premijerka Republike Srbije Ana Brnabić, koja je očigledno zaboravila na njen intervju od pre nekoliko godina, kada je na pitanje tadašnje novinarke TV Prva “kako od 1. do 1. jedan penzioner može da preživi sa šest hiljada dinara” odgovorila – jako teško.

 

Premijerka, poznata po nedorečenim i nejasnim rečenicama, koristi svaku priliku da hvali rast srpske ekonomije, iako je ceo svet u krizi pandemije koronavirusom, i govori kako je Srbija prva po ekonomskom rastu u Evropi.

 

– To je naš ekonomski rast i naši ekonomski uspesi, gde mislim po prvi put u istoriji je naša zemlja prvo mesto, najbolja u Evropi, ili na drugom mestu, tu deli prvo mesto – nevešto je kazala Brnabić.

Međutim, pre samo nekoliko godina Brnabić je gostovala na TV Prva gde ju je intervjuisala novinarka Žaklina Tatalović.

 

Novinarka, kako bi građanima približila priču, dostavila je premijerki račune za Infostan, telefon, struju i kablovsku televiziju, čiji je ukupan iznos bio oko 17 hiljada dinara.

 

“Penzija je otprilike 23.000 dinara, računi 17-18.000 hiljada, koliko ostaje?”, pitala je Tatalović.

– Hvala na tom primeru… pitanju, zato što se toliko dugo govori o penzijama i upravo zato je bilo važno da se najmanje penzije ne smanjuju – pokušala je premijerka da izbegne direktan odgovor.

 

“Koliko ostaje?”, ponovo je upitala novinarka.

 

Direktno.rs