GRAĐANI PITAJU: Čime su Šaban i Isidora zaslužili da počivaju u Aleji?

FOTO: Arhiva Montaža

Podeli vest!

Poznata srpska književnica Isidora Bjelica kremirana je na Novom groblju, a potom je njena urna postavljena  u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

 

Bjelica je godinama vodila bitku sa rakom ali nažalost kako to često bude, ni ovaj put nije bilo srećnog kraja.

 

Poznata književnica preminula je samo dan nakon što je njen sin Lav postao i zvanično SNS poslanik u Skupštini Srbije.

Iako je običaj da se nakon nečije smrti o njemu govori sve najbolje, barem dok ne prođe izvesno vreme, u sluačju Isidore to je ispalo sasvim drugačije.

 

Hiljade korisnika društvenih mreža ali i portala piše negativne komentare na račun književnice ali i njenog sina poslanika SNS Lava. Među prvim javnim ličnostima koji je osporio zasluge Isidore Bjelice bio je voditelj Ivan Ivanović. On je nakon vesti da će Isidora biti u Aleji zaslužnih građana napisao: “Ovo sa Alejom je jedna velika crna komedija”. Mnogi provladini mediji nakon ove izjave napali su Ivanovića.

 

Pre nekoliko godina Isidora Bjelica Ivanovića je nazvala: “Mentalnom starletom”. Popularni voditelj izgleda joj to nije oprostio.

 

Građani između ostalog, ukoliko izuzmemo nepristojne uvrede i ružnereči na račun književnice, smatraju da Isidora kakva god da je bila nije za života napravila takva dela niti zasluge da bi počivala među ostalim velikanima Srbije. Na društvenoj mreži Tviter, korisnici pišu da je Bjelica dobila tu privilegiju zbog bliskosti sa predsednikom Vučićem ali i ostalim funkcionerima SNS.  

 

Zanimljivo je da je Vučić čak objavio i čitulju u novinama što pre i nije tako često radio.

 

Ostali korisnici fejsbuka i tvitera ukazuju na to da je Isidora pisala knjige koje nemaju literalni značaj te da pored gostovanja u televizijskim emisijama i pisanju kolumni u novinama, nikakva druga dela nije postigla. Pristalice opozicije najviše su pravile paralelu između Isidore i sina Lava Pajkića.

 

Ipak da Isidora nije usamljen primer svedoči i smrt pevača Šabana Šaulića. Nakon što je sahranjen u Aleji zaslužnih građana, digla se velika polemika na društvenim mrežama, čime je pevač sa estrade zaslužio da počiva pored najuglednijih pisaca i slikara!?! Mnogi su tada sporili takvu odluku, ponovo zbog politike i privrženosti SNS i Vučiću.

 

Kakogod, odluke o konačnom počivanju ostaju nepromenjene.

 

Izvor: Dnevni Žurnal