Dragojević: Isidori Bjelici nije mesto u Aleji zaslužnih građana!

FOTO: Nebojša Mandić / Luka Šarac

Podeli vest!

Smrt Isidore Bjelice, jedne od naših najpoznatijih spisateljica, uzburkala je javne krugove društva budući da su njen lik, rad i delo jedni smatrali vanserijskim, produhovljenim, dragocenim i važnim za današnje društvo, dok nekolicina javnih ličnosti osuđuje to što je književnica dobila počasno mesto u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

 

Posle Ivana Ivanovića, koji je sramno kritikovao odluku da Isidora bude sahranjena u Aleji, oglasio se reditelj Srđan Dragojević putem Tvitera, koji je na konto starih neraščišćenih računa sa Isidorom ismejao njenu večnu kuću, nazivajući je “Pop-aleja”.

 

– Da ne bi bilo okapanja i žustrih diskusija, političkih i drugih animoziteta i teških reči, verujem da je kvalitetno i kompromisno rešenje otvoriti “Pop-aleju” na nekom od grobalja, aleju poznatih, pod pokroviteljstvom Glorija-Story-Hello. I lepo i korisno i civilizovano – napisao je naš proslavljeni filmski režiser, koji je inače bio student na klasi kod supruga preminule Isidore Nebojše Pajkića.

 

Skrhan bolom i tugom koje oseća zbog gubitka majke, koja je tekstovima i uvek pozitivnom energijom zadužila mnoge, Lav Pajkić nije želeo da komentariše reči Srđana Dragojevića, ali je bio kratak i jasan.

 

– Nemam komentar. Moja porodica i ja nemamo komentar na takve stvari – rekao je mladi Pajkić za Alo.

 

Izvor: Espreso.rs /ALO