Zelenaši mu maltretirali brata on ih puškom sve pobio

FOTO: Printscreen

Podeli vest!

Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za trostruko teško ubistvo u Varošu početkom ove godine, počelo je danas u Velikoj dvorani splitskog Županijskog suda koji je pod opsadom policije.

 

Tokom dvodnevne rasprave očekuje se da će biti saslušano 23 svedoka među kojima su i njegovi roditelji.

Zavadlav je stigao u splitski sud, a kako su najavljene najstrože mere obezbeđenja, tako je on došao u lancima, odnosno dvostrukim lisicama oko nogu, ruku i pojasa.

 

Prilikom ulaska u zgradu suda, optuženi je ironično dobacio okupljenima: “Jesu li ovo ulaznice?”, javlja Slobodna Dalmacija.

Na pitanje sudije da li se oseća krivim za trostruko ubistvo, optuženi Filip Zavadlav (25) nije hteo da se izjasni. Za sada neće iznositi svoju odbranu, iako to može da učini bilo kada tokom sudskog procesa.

 

“Generalno se ne osećam krivim. Ne bih se još izjašnjavao o krivici”, rekao je Zavadlav.

Zavadlav je na suđenje došao iz zatvora u Gospiću, gde je završio nakon što su stručnjaci u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici utvrdili da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je branio ćutanjem.

 

Zavadlava optužnica tereti da je 11. januara ove odine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vreme ubistva bili na dva motora.

Osim za trostruko teško ubistvo optuženi se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja i ugrožavanje opšte opasnosti.

 

Za ta krivična dela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

 

Izvor: Nova.rs