Gradonačelnik Kraljeva svečano otvorio semafor

FOTO: Arhiva

Podeli vest!

Gradonačelnik Kraljeva iz redova SNS Predrag Terzić ponovo je pre nekoliko dana izabran na tu funkciju. Kraljevčani će po svoj prilici i dalje morati da svedoče besmislenim aktivnostima prvog čoveka grada, poput otvaranja semafora, po čemu je postao hit u Srbiji i regionu. Takođe se “proslavio” time što je u leksikon uveo novu reč – aerodrum!

 

Terzić je ujedno sa predsednikom Skupštine Nenadom Markovićem svečano pustio u rad semafore na raskrsnici kod Glavčićevog mosta u Kraljevu.

Time se i javno hvalio i dičio, a na kritike je odgovorio rečenicom: “Čim je izazvalo ovakve reakcije, znači da je bilo potrebno”.

 

– Reč je o veoma značajnoj saobraćajnici koja povezuje dve bitne ulice, Skopljansku i Olge Milutinović, i stvarale su se velike gužve na ovoj raskrsnici. Savet za bezbednost saobraćaja iz Kraljeva je sam finansirao postavljanje semafora. A po reakciji odborničke grupe “Lokalni front”, vidimo da su svi zadovoljni – rekao je svojevremeno Terzić.

 

Inače, aktivisti “Lokalni front” performansima su ismejavali otvaranje semafora. Kazali su da je semafor zaista potreban na tom mestu, ali da je besmisleno svečano ga otvarati.

 

– Ovo što smo uradili je još jedna “pohvala ludosti” kakvom ju je opisao Erazmo Roterdamski – rekao je tada Predrag Voštinić iz “Lokalnog fronta”.

 

Terziću, šta je aerodrum?

Gradonačelnik Terzić je pre dve godine u srpski rečnik uveo novu reč – aerodrum. Ili možda nije znao kako se zove mesto na kojem se vrše pripreme za vazdušni saobraćaj, s obzirom na to da je u istoj rečenici pet puta izgovorio “aerodrum” umesto aerodroma.

 

– Ja znam da Kraljevčani hoće da imaju aerodrum i znam da je najbolji način za upravljanje aerodrumom da ga država vodi. Da ga vode profesionalci koji znaju da uvećaju broj putnika na nekom aerodrumu, koji znaju kako aerodrum funkcioniše, a ne da izaberemo nekog partijskog moljca i postavimo ga na to mesto, a ceo aerodrum da stagnira. Hoćemo da naš aerodrum radi i uopšte me ne zanima na koji način – rekao je Terzić 2018. govorivši o tome da li država treba da preuzme ingerencije na aerodromom u Kraljevu.

 

Izvor: Direktno.rs