SKANDAL U MUP-u! Policajci oteli, prebili i opljačkali mladića

FOTO: Filip Krainčić / Vesna Lalić

Podeli vest!

Vest da je vladika Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja i starešina Hrama Svetog Save, umešan u otmicu studenta Akademije SPC Marka Žarkova, za koju se sumnjiče tri osobe, od kojih su dvojica policijski službenici, u najmanju ruku bi bila povod za javnu osudu ministra i direktora policije, a najprirodnije bi bilo da lično nalože sprovođenje unutrašnje istrage. Međutim, Stefanović i Rebić već danima ćute o ovom skandalu Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Podsetimo, vladika Stefan Šarić, umešan je u slučaj zlostavljanja studenta Akademije umetnosti SPC Marka Žarkova, koga su 08. februara otela trojica muškaraca, od kojih su dvojica pripadnici Interventne jedinice MUP-a Srbije, i odvela u Batajnicu, gde je maltretiran i pretučen. Da slučaj bude još apsurdniji, razlog za kidnapovanje Žarkova je bio sukob vladike i studenta oko devojke.

 

Uprkos navedenim informacijama, ministar policije Nebojša Stefanović i direktor MUP-a Vladimir Rebić nisu našli za shodno da objasne javnosti što su to radili njihovi policajci i da li su suspendovani zbog otmice u kojoj su učestvovali. Da li su M.T. i B.Z, pripadnici Interventne jedinice, koji su u istrazi javnom tužiocu priznali da su učestvovali u ovom gnusnom činu, gde je jedan momak nasilno ubačen u auto i maltretiran u Batajnici, sklonjeni sa radnog mesta dok traje istraga?

 

Stefanović i Rebić su dužni javnosti da objasne ko je to toliko moćan da može da naredi policajcima da otmu jednog studenta? Ko je osoba koja je davala instrukcije preko telefona počiniocima ovog krivičnog dela, a o čemu je govorio u istrazi i sam policajac B.Z.

 

Ministar i direktor policije, moraju i da objasne na koji način policija garantuje bezbednost građanima, ako njeni pripadnici iste te građane, zbog ljubavne afere crkvenog velikodostojnika mogu neovlašćeno da liše slobode.

 

Kad bi Stefanović i Rebić držali do svoje odgovornosti, sama informacija da su se neka lica prilikom otmice predstavljala kao policajci, bila bi dovoljna da lično narede sprovođenje unutrašnje istrage. Umesto toga, oni su odlučili da ćute o ovom slučaju, verovatno nadajući se da će ova informacija ubrzo ispariti iz kolektivnog sećanja ljudi.

 

Izvor: Nova.rs