VUČIĆ: Ostaće upamćeno da sam ja završio Hram Svetog Save

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Predsednik je izrazio nadu i da će srpski narod sa velikom radošću dočekati otvaranje Hrama na Vračaru.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je danas da se očekuje da će ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovati otvaranju Hrama Svetog Save u oktobru, ukoliko epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona bude povoljna.

 

Vučić je novinarima prilikom obilaska Hrama na Vračaru rekao da se u oktobru obeležavaju i dani zajedničke pobede u Drugom svetskom ratu.

 

“Očekujemo, ako bude sve u redu sa borbom protiv virusa korona, a na dobrom smo putu, da i ruski predsednik Vladimir Putin bude ovde prilikom otvranja Hrama”, rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu i da će srpski narod sa velikom radošću dočekati otvaranje Hrama na Vračaru.

Zahvalio je ruskim prijateljima i partnerima na podršci i pomoći na uređenju Hrama.

 

“Hvala što vam ništa nije bilo teško i hvala što volite Srbiju, čini mi se, odmah posle Rusije. Mi vaš trud i rad nikada nećmo zaboraviti”, poručio je Vučić ruskim partnerima.

 

Istakao je da će Hram Svetog Save biti mesto na ponos svakom Srbinu, pravoslavcu, ali i svakom čoveku druge vere, jer je to, kaže, mesto mira i molitve.
Ostaće upamćeno da sam ja Vučić završio izgradnju Hrama jer mi smo dali sigurno najviđe novca u istoriji kada sve zajedno saberemo. Kada vidimo koliko truda i novca smo dali ostaće definitivno zabeleženo to ko je zaslužan – rekao je predsednik.

 

Izvor: Informer.rs