ĐOKOVIĆ: Nezadovoljan sam dešavanjima u Njujorku

FOTO: US Open

Podeli vest!

Nakon kontakta sa sunarodnikom, francuski teniser Adrijan Manarino je bio pod lupom organizoatora, ali je igrao duele prvog i drugog kola jer je dobijao negativne rezultate na testu, pa je čak i Novak Đoković morao da reaguje.

 

Zbog činjenice da je Adrijan Manarino nedavno bio u kontaktu sa Benoom Perom koji je zaražen koronavirusom uoči meča sa Aleksandrom Zverevim došlo je do konfuzije i oprečnih informacija vezano za odigravanje susreta.

 

Nakon kontakta sa sunarodnikom, francuski teniser je bio pod lupom organizoatora, ali je igrao duele prvog i drugog kola jer je dobijao negativne rezultate na testu.

Ipak, uoči trećeg kola organizatori su nagovestili da bi moglo da se dogodi da susret ne bude odigran. Neizvesnost je trajala do 23 časa po srednjoevropskom vremenu kad su rivali konačno izašli na teren.

 

Čak je i Novak Đoković, vrhovni predstavnik tenisera morao da reaguje, iako ga je čekao meč sa Janom Lenardom Štrufom.

 

– Da, bio sam svestan šta se dešava sa Manarinom. Bio sam kontaktiran od strane njegovog trenera, pričali smo nekoliko sati, pokušao sam da pomognem. Pričao sam sa ATP, pokušao sam da dobijem informacije. Pokušao sam da dođem do ljudi na najvišim pozicijama u Njujorku, kroz neke kontakte da dođem do guvernera Njujorka, jer koliko sam razumeo on je bio jedini koji je mogao da promeni odluku da Manarino bude izbačen sa turnira. Ne znam šta se na kraju desilo, rekli su mi samo da je Manarinu dozvoljeno da se takmiči i da izađe na teren što mi je bilo drago da vidim.

 

Izvor: Informer.rs