Dvojica advokata pretučena na Novom Beogradu

FOTO: Webpress Ilustracija

Podeli vest!

Advokati Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov napadnuti su danas u Katastru u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, odakle su zbog zadobijenih povreda prebačeni u Urgentni centar. Njih je nakon rasprave oko ulaska u katastar na zakazani termin obojicu udario službenik katastra, a Ljubičanović, koji je inače sekretar Advokatske komore Beograd, od udarca je izgubio svest.

 

Oba advokata se trenutno nalaze na lekarskom pregledu u Urgentnom centru, a ovim povodom reagovao je i predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac.

 

“Odmah po dobijanju pisanog dopisa o ovom događaju od kolega, AKS će zahtevati od katastra obašnjenje u vezi sa svim okolnostima ovog napada na naše kolege, koje su završile u Urgentnom centru”, rekao je Gostiljac Tanjugu.

 

Ovo što se desilo, kako je dodao, možda nije iznenađenje jer se radi o Katastru, službi koja, prema njegovim rečima, možda trenutno predstavlja najneefikasiju kariku u državnom sistem

 

“To je hermetički zatvoren sistem bez svake kontrole, gde građani teško dolaze do ostvarivanja svojih prava”, naveo je Gostiljac, ukazujući da se ovaj slučaj i vremenski poklopio s namerom Komore da o problemima funckionisanja službe katastra obavesti i javnost i naležne organe.

Rad katastra i sve manjkavosti njegovog postupanja u naredom periodu će biti, kako je naveo, predmet naročite pažnje Komore, jer je ovo što se desilo kolegama samo posledica “dugogodišnjeg osionog ponašanja koje se oseća u radu i postupanju kratastra”.

 

Izvor: N1