SRBI JURE NA CRNOGORSKO MORE! Nepregledne kolone stoje

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

Na graničnom prelazu Gostun između Srbije i Crne Gore od jutros su velike gužve. Kolona automobila na izlazu iz Srbije duga je više stotina metara a na izlaz iz zemlje čeka se i duže od sat vremena.

Srpski državljani napravili su kilometarske kolone u CG a lokalno stanovništvo tvrdi da se to dešava iz dva razloga. Prvi razlog je što dosta Srba ima rodbine u Crnoj Gori a drugi i masovniji razlog je što su u septembru uvek jeftiniji aranžmani za more a smeštaj gubi na ceni i do 60% u zavisnosti od lokacije i konfora.

 

Ipak ove sezone zbog krize oko Korone, ugostitelji su odlučili da ne bude masovnih popusta jer se tokom leta i kada se navjiše trebalo zaraditi, nije ostavio željeni profit. Samim tim oni koji idu u Crnu Goru na more na jesen nadjući se popustima džaba su putovali.

 

Društvene mreže prepune su i onih koji kritikuju Srbe koji idu u Crnu Goru na more zbog nestabilne političke situacije ali i zbog sve većeg šikaniranja i vređanja Srba koje nedoljivo podseća na napade u Hrvatskoj a pogotovo Splitu.

 

Novinar Jovo Petrović inače i zaspoleni u našoj redakciji tvrdi da on prvi iako je poreklom iz Crne Gore, nema nameru da se tamo vraća neko vreme jer je bezbednost za Srbe ali i Crnogorce koji žive u Srbiji jako mala!

Izvor: Dnevni Žurnal