Vučić: Tramp je meni poklonio hemijsku olovku a Đilasu nije

FOTO: Pink

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da tačke deset sporazuma sa Prištinom nema, a samim tim ni međusobnog priznanja i da ljudi mogu da odahnu.

 

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući, rekao da su Albanci bili protiv tri stvari, ali da su bili spremni od svega da odustanu ukoliko ostane sporna tačka 10.

 

– Uspeli smo da izbacimo tačku deset. Hoti je rekao da iako je imao primedbe na Gazivode i Mini šengen, ali da nas sve pristaje ako ostane tačka deset – precizirao je Vučić i dodao:

– Ključna stvar za nas, protiv koje su Albanci bili, je to što su se obavezazali mini Šengen. Imaćemo jedinstveno tržište, imaćemo slodobniji protok ljudi, usluga, nema više jedonostranih poteza! Naša ekonomija izgubila pola milijarde evra zbog taksa. Veoma srećan što smo to izgurali, to je sad njihova obaveza – dodao je Vučić.

 

On je odogovrio na pitanje novinarke Pinka šta misli o kritikama opozicije:

Oni vide Belu Kuću samo na filmu kada teroristi upadnu i to je to a ja sam bio unutra i razgovarao sa predsednikom SAD. On je meni uzgred poklonio njegovu ličnu hemijsku olovku a Đilas to nije dobio a zašto? Pa možda zato što on ne predstavlja nikoga.

 

Blic / Dnevni Žurnal