VUČIĆ: Tramp mi dao ključ Bele Kuće, rekao da dođem kad hoću

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Predsednik Vučić završio je posetu Vašingtonu a kako je i očekivano sa Prištinom potpisan je sporazum o normalizaciji ekonomske saradnje. SAD prema saznanjima Dnevnog Žurnala iz američkog tima Ričarda Grenela, pre svega želi da napravi projekat na Balkanu koji bi bio pod patronatom lično Trampa.

 

Naime, Tramp želi da u država u razvoju  i regionima koji teško posluju u Evropi da USPOSTAVI finansijski model i poslovnu pomoć SAD i to iz dva razloga. Prvi, na taj način SAD prave uticaj na ove teritorije jer će raznim ugovorima i donacijama bespovratnim da “kupe” te regione i države, a drugi razlog je što se stvara konkurencija EU koja je oslabila u pregovorima Beograda i Prištine alii u samim EU granicama, pogotovo nakon podele zbog Korone.

 

Vučić je ipak odbio da govori o ovome pred kamerama a oni koji ga malo bolje poznaju, tvrde nam da je to uradio jer ne želi dodatno da bode oči Evropskoj uniji.

 

Predsednik Srbije skreće pažnju na malo manje važnije stvari. 

Tramp mi je znate poklonio hemijsku olovku, penkalo to je takav običaj. Poklonio mi je i ključ od Bele Kuće i rekao mi: To ti je da možeš da uđeš kadgod hoćeš – zaključio je Vučić.

 

Analitičari su podeljeni, jedni tvrde da je Vučić doživeo fijasko  Vašingtonu, drugi da je ovo istorijska podela.

 

Izvor: Dnevni Žurnal