VUČIĆ: Putin me zvao i izvinjavao mi se preko telefona

FOTO: Pink

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su mu se i predsednik i ministar spoljnih poslova Rusije izvinili zbog objave portparolke tog ministarstva Marije Zaharove.

 

Vučić je za RTS rekao da mu se predsednik Rusije Vladimir Putin i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov „nikad do sada nisu izvinjavali ni za šta, a sada obojica“.

„Putin mi je rekao da iza toga (objave Zaharove) ne stoji ruska država, a pogotovo ne on lično“, kazao je Vučić.

 

On je naveo da su odnosi Srbije i Rusije „veoma dobri“, da s Putinom ima „česte konsultacije“ i da je javnost „mogla da vidi koliko je poštovanje Rusije“ i prema njemu i prema Srbiji, posle „nesmotrenog posta Zaharove“.

 

Zaharova je u subotu na Fejsbuku objavila sliku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na niskoj stolici ispred velikog stola za kojim je predsednik SAD Donald Tramp, i uz sliku scene iz filma „Niske strasti“, u kojoj glumica Šeron Stoun sedi prekrštenih nogu i visoko zadignute suknje na saslušanju u policiji.

„Ako su vas pozvali u Belu kuću, a stolicu postavili kao da ste na saslušanju, sedite kao na slici broj 2. Bez obzira ko ste. Verujte mi“, napisala je Zaharova.

 

Kasnije se izvinila zbog te objave i navela da je „pogrešno interpretirana“, aludirajući da je mislila na odnos SAD prema gostu.

 

Danas