DIREKTOR POLICIJE: Bombe i ubistva se dešavaju ali Srbija je bezbedna

FOTO:FoNet / Mrđa

Podeli vest!

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je večeras da je u stalnom kontaktu sa direktorom crnogorske policije i direktorima policija u susednim zemljama i da razmenjuje informacije sa njima, kao i da očekuje da će “nasilnik” iz Novog Sada, koji je brutalno prebio jednog mladića, ubrzo biti uhapšen.

Rebić je za TV Pink rekao i da su netačne tvrdnje pojedinaca da je policija počela da se bavi tim slučajem tek kada se pojavio u medijima i naglasio da nije bilo nikakvog zataškavanja i nerada.

 

– To su apsolutno besmislene tvrdnje – rekao je Rebić dodajući da se u evidencijama mogu videti sva postupanja u ovom slučaju.

– Služba unutrašnje kontrole MUP-a vrši detaljnu analizu svih postupanja, radi se o periodu od 20 dana i ako je bilo ko napravio propust on će za to odgovarati. Ne postoji nikakvo zataškavanje i nerad. Nismo se bavili medijski ovim slučajem, a kada smo bili suočeni sa pritiskom da ne radimo ništa morali smo da izađemo sa saopštenjem – rekao je Rebić.

 

On je istakao da politizacija slučaja ne može da utiče da se slučaj ne reši, ali ih ometa jer gube vreme na sporedne poslove i objašnjavanje.

– U stalnom sam kontaktu sa direktorom crnogorske policije i drugih susednih zemalja, razmenjujemo informacije, očekujem da će ovaj nasilnik vrlo brzo biti uhapšen – naveo je Rebić.

 

On je naglasio da je policija odmah počela da radi na slucaju.

– Za događaj smo saznali od medicinskih radnika, koji su nesrećnom mladiću pružili pomoć i istog dana smo obavili razgovor sa njim. On nije hteo da sarađuje sa policijom, rekao je da su ga napale nepoznate osobe – naveo je direktor policije.

 

Kako je dodao, 27. avgusta, dva dana kasnije ga je ponovo pozvao policijski službenik i ponovo želeo da obavi razgovor sa njim ne bi li došli do bilo kakvih saznanja, ali nije želeo da da izjavu i rekao je da će doći naknadno sa advokatom, što je učinio 2. septembra.

 

Komentarišući današnju eksploziju automobila na Novom Beogradu, u kojoj je poginula jedna osoba, i tvrdnje opozicije da je Srbija nebezbedna zemlja, Rebić kaže da su takve tvrdnje smešne.

– Ne znam na osnovu čega i kako mogu da daju takve informacije – rekao je Rebić ističući da statistika pokazuje da se u Srbiji u poslednjih tri-četiri-pet godina broj ubijenih kreće oko 100, a da je u nekom prethodnom periodu bio enormno veći.

 

Izvor: Informer.rs