ĐURIĆ: U Vašingtonu smo napravili istorijsku pobedu

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

DIREKTOR kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić gostujući u emisiji “Hit tvit” na TV Pink istakao je da je prošle nedelje u Vašingtonu sporazumom bila ispisana diplomatska istorija Srbije.

– Svi treba da se setimo koja je bila polazna tačka. Mesecima unazad je prištinska delegacija je tvrdila da u Vašington ide po međusobno priznanje – podsetio je Đurić i dodao da nije ni malo jednostavno i da je potrebno mnogo političke hrabrosti da kažete: Mi ni po koju cenu nećemo to da potpišemo i da prebacite fokus na ekonomska pitanja – rekao je Đurić.

 

Dobili smo i ono na šta Priština nije htela da pristane, a to je ulazak u mini Šengen, dodao je Đurić.

Istakao je da je prištinska strana na svaki način pokušala sa stola da skloni pitanje Gazivoda i dodao da se vidi kakvi su rezultati postignuti – u Prištini gde je izraženo nezadovoljstvo.

 

Đurić je istakao da smo imali obaveštajna saznanja da će se na stolu u Vašingtonu naći zahtev za priznanje takozovanog Kosova i Metohije.

– Uspeli smo da razdvojimo da na istom dokumentu ne budu potpisi spskog predsednika i Hotiija. Prištinska delegacija je tražila da Jerusalim i priznanje takozvanog Kosova od strane Izraela bude jedinstvena tačka. Tražili smo da to ne bude u našem dokumentu – naveo je Đurić.

 

Izvor: Pink