NEBOJŠA KRSTIĆ: Naš predsednik Vučić je bezgrešan

FOTO: N1

Podeli vest!

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i novi član Upravnog odbora RTS-a, ocenio je u Novom danu TV N1 da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prethodnih pet godina nije napravio nijednu grešku kada je reč o strateški važnim pitanjima za zemlju.

 

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je svojevremeno Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije. Ubrzo posle te odluke, oglasilo se Udruženje novinara Srbije koje upitalo po kojim kriterijumima je Krstić izabran, budući da je bi savetnik za medije predsednika Borisa Tadića u vreme kada su usvojene drakonske izmene Zakona o javnom informisanju.

 

Krstić je u Novom danu TV N1 rekao da kao savetnik predsednika nije ni pisao, ni predlagao, ni izglasavao zakone, te da ne može da bude odgovoran za nešto u čemu nije učestvovao.

 

Kaže da je oduvek izražavao žalost zbog strogosti tog zakona, a kasnije i zadovoljstvo što se taj propis nije primenjivao u svom punom kapacitetu, te da to znaju i mnogi urednici medija sa kojima je razgovarao.

 

Za imenovanje u Upravni odbor RTS-a je, kako kaže, saznao iz medija i “imbecilnog saopštenja” UNS-a. O Centru za društvena istraživanja, koji ga je kandidovao za tu funkciju, kaže da zna da se bave istraživanjima iz oblasti društvenih nauka, kulture i umetnosti i da ga ništa više od toga ni ne zanima. Zaključio je samo da su “vrlo inteligentni” čim su u njemo prepoznali nekog ko može da doprinese kvalitetnom radu RTS-a.

 

Na pitanje zašto u svojim javnim nastupima najčešće kritikuje opoziciju, a hvali vlast, Krstić je rekao da je današnja vlast daleko bolja vlast nego što je opozicija opozicija.

 

Dodaje da je 2012. očekivao sve najgore od vlasti SNS-a, ali da mu je serija Vučićevih poteza promenila stav.

U Srbiji, kako kaže, postoji “ludački antivučićizam” usled kojeg se potpuno se prenbreže sve ono što je strateški dobro, a svaka greščica se uveličava do gigantskih razmera.

 

“Vučić u krucijalnim pitanjima nije napravio grešku u poslednjih pet godina. Postoje sitne greške koje ne utiču na strateški pravac Srbije”, ocenio je on.

Smatra da Vučić donosi odlične državničke poteze, da vodi zemlju ka EU, popravlja odnose sa svetom i održava stabilnost u regionu. Smatra i da je podrška Srpskoj listi za ulazak u vladu Ramuša Haradinaja na Kosovu “odličan potez” koji dugoročno donosi mir i stabilnost.

 

Izvor: N1