DARIJA KISIĆ: Jedva čekam da primim vakcinu protiv Korone

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Epidemiološkinja dr Darija Kisić Tepavčević još jednom je ponovila da ne smatra kazne nužnim kako bi građani poštovali novopropisane mere.

 

“To je definisano Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To je krajna instanca, ali ne treba da razmišljamo na taj način, zar nije najveća kazna da se neko razboli”, rekla je Kisić Tepavčević.

On je za TV Prva rekla da su i novčane kazne definisane, ali da ne treba na tome bude akcenat u ovom trenutku.

 

“Niko ne može da me ubedi da potencijalna sankcija ili novčana kazna može pojedinca više da podstakne”, dodala je Kisić Tepavčević.

Ona je još jednom pohvalila đake i nastavnike.

 

“Imamo sporadične slučajeve i samo jedan slučaj transmisije u školi. Pogledajmo šta se dešava u svetu, gde su neke države bile primorane da ubrzo zatvore škole”, istakla je Kisić Tepavčević.

 

Ona se osvrnula na najave drugih zemalja o pooštravanju mera i ukazala da se Izrael nalazi na prvom mestu u Evropi po stepenu učestalosti oboljevanja.

“Kao i kod njih, nama sledi period proslava. Moramo da budemo pametni i ne smemo da popustimo pred te praznike. Ono što je lepa vest je kada gledamo učestalost gripa na južnoj hemisferi. Sezona gripa je bila praktično najbliža u ovoj hemisferi”, kaže Kisić Tepavčević.

 

Ona ističe da će se vakcinisati protiv gripa, kao i protiv kovida kada nabavimo vakcinu.

“Kao i svake godine, da. Željno čekam vakcinu za kovid i da, vakcinisala bih se”, rekla je Kisić Tepavčević.

 

Izvor: Republika.rs