NAKON 20 GODINA! Rasim Ljaljić više NEĆE biti ministar

Podeli vest!

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić potvrdio je da posle 20 godina napušta ministarsku poziciju.

 

Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije, rekao je da neće biti ministar u novoj vladi Srbije.

“Postoji više razloga, a dva su ključna. Prvi je činjenica da sam još pre dve godine to najavio i nekoliko puta posle ponovio. Drugi razlog su učestale optužbe mojih političkih oponenata i ovdašnje opozicije da sam u svakoj vladi i da sam večiti ministar”, rekao je Ljajić za list Blic.

 

On je naveo da je jedan od retkih ministara koji je izašao iz Vlade, a da nije oteran, koji se ministarskog mesta odrekao bez ikakve afere.

“Dušebrižnici su čak izbrojali i broj dana koji sam proveo u Vladi. A ja sam jedan od retkih ministara koji je izašao iz Vlade a da nije oteran, koji se odrekao ministarskog mesta bez ikakve afere, i napustio poziciju uprkos nikad boljim rezultatima koje smo ostvarili na poslednjim izborima, posebno u Sandžaku. Svi ti kritizeri svesno zaboravljaju da sam ovoj u zemlji radio najteže poslove koje su drugi izbegavali da rade, kao što su Hag, Kosovo, jug Srbije i nigde suštinski nisam napravio nijednu veliku grešku. Ispade da je glavni problem u zemlji što sam ja član skoro svih vlada od 2000. godine”, rekao je Ljajić.

 

 

“Ne mogu još da govorim o konkretnim imenima iz prostog razloga što još nismo definisali koji će tačno resor pripasti SDP-u Srbije”, naveo je LJajić.

Kada je reč o tome čime će se baviti u budućnosti, Ljajić je rekao kako ima mnogo planova, a posebno će se posvetiti jačanju stranke i razvoju njene infrastrukture.

 

Izvor: N1