Vreme je da Biljana Popović Ivković ode!

FOTO: Zoran Žestić

Podeli vest!

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković prekršila je zakon i počinila krivično delo odavanjem tajnih informacija iz policijske istrage i tako zabeležila još jedan ozbiljan faul, koji bi u pravno uređenoj državi logično vodio ka njenoj smeni.

 

Popović Ivković je, naime, u direktnom obraćanju javnosti pokazala službene policijske beleške o slučaju zverskog prebijanja mladića u Novom Sadu, tako da je okom kamere zabeleženo sve vezano za istragu: imena žrtve i svedoka, ko je i kad davao iskaz i šta se sve dešavalo tog dana. Ovo su, inače, strogo poverljivi podaci koje niko ne bi smeo da obelodani, sve do trenutka dok ne bude podignuta optužnica.

 

A nije.

Državna sekretarka je tako počinila krivično delo, zloupotrebila dokumenta i svoju poziciju za jeftinu dnevno političku borbu, pokušavajući na ovaj način demantuje optužbe potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koja je juče ispred Palate Srbija istakla da su povređenom mladiću konstatovane teške telesne povrede i da je iste večeri, kada je napadnut, dao iskaz policiji. U slučaju se, međutim, kako tvrdi Tepić ništa nije dešavalo sve do 12. septembra, kada je u javnosti objavljen video snimak prebijanja.

 

Pokušavajući da demantuje ove navode, državna sekretarka je u kameru okrenula policijske beleške, tako da je ceo slučaj sad postao javan i za rešavanje otežan.

 

Izvor: Nova.rs