Vučićeva vlast zadužila Srbiju kao sve vlasti zajedno od 1945. do 2012.

FOTO: Dnevni Žurnal Ilustracija

Podeli vest!

Sve vlasti Srbije od 1945. do 2012. godine zadužile su zemlju za 15,1 milijardu evra što je gotovo isti iznos za koji je državu zadužila vlast koju u prethodnih osam godina predvodi Aleksandar Vučić, saopštile su danas Dveri.

 

Potpredsednik pokreta Milovan Jakovljević naveo je da se vlast u prethodnih osam godina zadužila “kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima”.

 

Komentarišući najavu dolaska američke razvojne banke DFC i izvozno-uvozno banke EKSIM u Srbiju, Jakovljević je ocenio da su u pitanju “najopasniji lihvari i zelenaši prve klase koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa a ne zbog ljubavi prema našem narodu i državi”.

 

– Investicije koje će se finansira ti novcem DFC i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija. Izvodjenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama – naveo je potpredsednik Dveri.

 

Dodao je da “nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione a bolesnu decu lečiti SMS porukama i u 21. veku kanalizaciju uvoditi u reke a reke u cevi”.

 

Izvor: Direktno.rs