MALI: Plate su nekad bile užasno male, sada su odlične

Podeli vest!

Beograd — Ministar finansija Siniša Mali danas je reagovao na najnovije prozivke predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

 

Mali je rekao da kada god Đilas kaže da “ima plan” svakog građanina Srbije prođu žmarci, jer se sećaju kako su živeli za vreme njegove vladavine.

“Ne tako davno, taj isfrustrirani, besciljni i bezidejni pokušaj od političara ostavio nam je dug u Gradu Beogradu od 1,2 milijarde evra, deficit od preko 20 odsto, ali je zato svoje firme obogatio za 619 miliona evra”, naveo je on i podsetio da su roditelji značajno više plaćali vrtić u Đilasovo vreme, da je gradio “fantomski” Pazl grad, da je od dece oduzeo Pionirski grad, kao i da nije isplaćivao pomoć trudnicama i porodiljama.

 

On je konstatovao da gomile cifara koje, kako je objasnio, Đilas proizvoljno iznosi, ne mogu da ga dovedu ponovo na vlast.

“Dragan Đilas očigledno ima problem sa pamćenjem, kada je u stanju da izgovori da niko u Srbiji ne sme da ima platu manju od 350 evra, jer očigledno da je zaboravio da je za vreme vladavine njega i njegovih pajtosa minimalna zarada bila duplo manja nego što je danas”, objasnio je Mali i upitao da li su zarade za vreme Đilasa bile dostojne čoveka.

 

Ministar je komentarišući Đilasov plan po pitanju plata zdravstvenih radnika naveo da je očigledno i da taj lažni patriota zaboravlja u kakvim su neuslovima i za kolike plate ti vredni ljudi radili u njegovo vreme.

“To su Potemkinova sela Đilasove politike kojom pokušava da se ponovo uvali u fotelju i da nastavi da krade. Doduše, građani ove zemlje su odavno shvatili u kom smeru ide Đilasov najnoviji nagon da se predstavi kao filantrop. Plata medicinske sestre u Кliničkom centru Srbije bila je tada oko 31.000 dinara, dok ona danas zarađuje duplo više. Toliko o Đilasu kao čovekoljupcu”, naveo je Mali.

 

Ministar finansija je naveo i da je očigledno da Đilas ne može da podnese uspehe koje Srbija postiže, a koje prepoznaju značajne međunarodne finansijske institucije.

 

B92