RADOJIČIĆ: Možda ljude opet zatvorimo u kuće

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istakao je da je od pojave koronavirusa pa do danas preduzet širok spektar mera sa različitom kombinacijom i u različitim vremenskim periodima.

 

Radojičić je za Informer.rs objasnio da zdravstveni sistem ima svoje kapacitete, ali da je situacija dramatična.

 

– Situacija je već sada dramatična i loša, a zdravstveni sistem ima svoje kapacitete. Ovde nije reč samo o izazovima u prostornim rešenjima već i ljudskim resursima, odnosno kadru obučenom za rad u ovim uslovima i sa pacijentima koji su zaraženi i imaju najteže kliničke slike – objasnio je Radojičić.

– Do ovog trenutka smo, iako su veliki napori da zdravstveni sistem održi,uspevali da ga prilagodimo postojećim okolnostima, ali nažalost uvek postoji ta neka tačka kada to više neće biti moguće i ona nije daleko.

 

Ističe da je od pojave koronavirusa pa do danas preduzet širok spektar mera sa različitom kombinacijom u različitim vremenskim periodima, imajući u vidu epidemiološku situaciju i brojne faktore kao što su ekonomska situacija i optimalno funkcionisanje grada.

 

Od početka kontrole 11629 inspekcijskih nadzora
– Od početka kontrole poštovanja epidemioloških mera, bilo je ukupno 11629 inspekcijskih nadzora. Od toga je napisano 428 prekršajnih naloga od strane Sekretarijata za inspekcijske poslove, a 198 od strane Republičke sanitarne inspekcije. Nadležna republička inspekcija donela je 11 rešenja o zabrani korišćenja prostorija i tri rešenja o zatvaranju objekata – rekao je Radojičić.

 

Danima se spekuliše i priča o policijskom času kao nekoj od sledećih mera, a gradonačelnik ističe da je to mera koju niko od nas ne želi.

– Policijski čas je mogućnost koja je uvek na stolu i koju niko od nas ne želi – rekao je Radojičić za Informer.rs.

 

On je dodao da su građani već pokazali stpljenje i razumevanje u meri za koju nisu ni znali da je poseduju, a da nas je epidemija naučila za šta smo sve sposobni.

 

Izvor: Informer