ŽIVOTNO UGROŽEN! Patrijarh Irinej prikačen na respirator

Podeli vest!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti tokom antiterorističke vežbne “Obruč 2020” i tom prilikom je govorio o zdravstvenom stanju patrijarha Irineja, koji se bori sa koronavirusom na VMC Karaburma.

 

– Patrijarh Irinej se nalazi u teškom stanju, ali je, hvala Bogu, živ. Pre 55 minuta je intubiran, lekari se bore za njegov život, teško je prognozirati. Molimo se Bogu, reč je o čoveku koji je zadužio narod. Čuo sam se sa doktorom Goranom Stevanovićem, koji se nalazi u crvenoj zoni – rekao je Vučić.

Da podsetimo, patrijarh Irinej je zaražen koronavirusom od 4. novembra, kada je i hospitalizovan u VMC Karaburma, ali mu se stanje u toku noći naglo pogoršalo, pa se lekari bore za njegov život.

 

Nakon iznošenja podataka o stanju patrijarha Irineja, Vučić je govorio o epidemiološkom stanju u zemlji, kao i mogućnosti da bude uveden policijski čas.

– Mi ćemo uraditi ono što Krizni štab bude rekao da treba, nama su zdravlje i životi naših građana, i mladih i starih i sredovečnih, mnogo važniji od bilo kakvih političkih poena – istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će u Srbiji biti uveden policijski čas.

 

On je prvo rekao da ne može da govori o tome, jer “svako ima svoje mišljenje”.

– Svako ko ima nekoga na aparatima zna kako je. Oni drugi mogu da kažu kako ih neko sa vlasti maltretira – poručio je rekao Vučić.

 

Izvor: Tanjug