NASTAVLJA SE! Vladika David prebačen u bolnicu zbog Korone

ARHIVA

Podeli vest!

Vladika David Kruševački upravo je hospitalizovan u bolnicu “Dragiša Mišović”, saznaje Alo.rs.

 

Vladika je primljen u bolnicu zbog oboljena od virusa korona, kao i upale pluća.

Kako smo prethodno pisali, vladika David je u aprilu bio hospitalizovan u Zemunskoj bolnici zbog sumnje da je zaražen virusom korona, ali je drugi test bio negativan.

David (svetovno Miroslav Perović) episkop je kruševački i vanredni profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na prolećnom redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora SPC održanom od 16. do 26. maja 2011. godine, jerođakon dr David Perović izabran je za prvog episkopa obnovljene Episkopije kruševačke.

 

Dana 2. juna (po novom kalendaru) na Spasovdan u Vaznesenjskoj crkvi u Beogradu je rukopoloženje u čin jeromonaha od strane patrijarha srpskog Irineja.

David Perović je rođen 17. jula 1953. godine u Đurakovcu, na Metohiji, na prostoru Eparije raško-prizrenske. Osnovnu školu je pohađao u Istoku, Đurakovcu i Peći. Gimnaziju je završio u Peći.

Bavio se studijama književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a filmskom i televizijskom režijom na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Teologiju je studirao na Bogoslovskom fakultetu Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.

Monaški postrig je primio u carskoj Lavri Visoki Dečani. Predavao je kao suplent u bogoslovijama Sveta tri jerarha u Krki i Svete braće Kirila i Metodija u Prizrenu.