PREDSEDNIK VUČIĆ: Svi vide da se dobro živi u Srbiji

FOTO: RTS

Podeli vest!

Predsednik Vučić najavio je borbu protiv mafije a posebno one iz Crne Gore. Kako sam kaže upravo zbog toga došlo je do velike reforme policije a borbu će da predvode dva čoveka. Vulin kao ministar policije ali i Veselin Milić kao načelnik beogradske policije.

 

Promena velika će da se desi i u resorima Unutrašnje kontrole ali i UKP-a jer se u narednom periodu očekuju i obračuni unutar policije. Naime, kadrovi MUP-a za koje se sumnja da rade sa crnogorskim klanovima biće smenjeni i uhapšeni.

 

Vučić najavljuje i reforme u finansijskom sektoru:

Mi ćemo u narednom periodu maksimalno da vidimo kako da promenimo poreski sistem ali i sistem naplate. Mnogi ne plaćaju porez jer ne znaju kako to da urade. Sistem edukacije krajnjih korisnika državnih usluga, tjs narod, često nema dovoljno informacija. Digitalizacija koju vodi Ana Brnabić imaće veliki udeo u tome – rekao je predsednik.

 

Iako mnogi kritikuju vlast tvrdeći da je budžet “pukao” zbog krize sa Koronom, Vučić tvrdi suprotno.

Srbija nije pukla kako neki to tvrde. Srbija ima najbolji ekonomski sistem za oporavak privrede. Imaćemo najveći priredni rast u Evropi i to ne tvrdim ja već relavantne finansijske institucije sveta. Znam da to mnogima smeta ali šta da radimo to je istina i ne možete ćutati na sve to. Svi vide da se dobro živi u Srbiji, niko to ne može da negira više.

 

Izvor: Dnevni Žurnal