DARIJA KISIĆ: Jedva čekam da primim vakcinu!

FOTO: RTS

Podeli vest!

Ona je istakla da će se vakcinisati protiv gripa, kao i protiv kovida kada naša zemlja nabavi vakcinu.

 

Epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević još jednom je ponovila da ne smatra kazne nužnim kako bi građani poštovali novopropisane mere.

– To je definisano Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To je krajna instanca, ali ne treba da razmišljamo na taj način, zar nije najveća kazna da se neko razboli – rekla je Kisić Tepavčević.

 

On je za TV Prva rekla da su i novčane kazne definisane, ali da ne treba na tome bude akcenat u ovom trenutku.

 

– Niko ne može da me ubedi da potencijalna sankcija ili novčana kazna može pojedinca više da podstakne – dodala je Kisić Tepavčević, prenosi Tanjug.

 
Ona je još jednom pohvalila đake i nastavnike.

– Imamo sporadične slučajeve i samo jedan slučaj transmisije u školi. Pogledajmo šta se dešava u svetu, gde su neke države bile primorane da ubrzo zatvore škole – istakla je Kisić Tepavčević.

 

Ona se osvrnula na najave drugih zemalja o pooštravanju mera i ukazala da se Izrael nalazi na prvom mestu u Evropi po stepenu učestalosti oboljevanja.

– Kao i kod njih, nama sledi period proslava. Moramo da budemo pametni i ne smemo da popustimo pred te praznike. Ono što je lepa vest je kada gledamo učestalost gripa na južnoj hemisferi. Sezona gripa je bila praktično najbliža u ovoj hemisferi – kaže Kisić Tepavčević.

Ona ističe da će se vakcinisati protiv gripa, kao i protiv kovida kada nabavimo vakcinu.

 

– Kao i svake godine, da. Željno čekam vakcinu za kovid i da, vakcinisala bih se – rekla je Kisić Tepavčević.

 

Izvor: Telegraf.rs