PRESKUPO! Kilometar puta nas košta 7,7 miliona evra!

FOTO: Nova.rs / Đoković

Podeli vest!

Samo tokom ove nedelje stigle su vesti da će na proleće početi izgradnja autoputa Niš – Merdare, kao i da se očekuje da će Moravski koridor biti završen za tri godine. Izračunali smo koliko ćemo ta dva autoputa po kilometru platiti, ali ono što zabrinjava je već ukorenjen sistem netransparentnog zaduživanja za infrastrukturne projekte putem direktnih dogovora sa stranim zemljama – što je neke države regiona već skupo koštalo.

 

Kada je reč o “najsvežijim” projektima, izračunali smo da će nas cena kilometra autoputa Niš – Merdare koštati 7,73 miliona evra, dok je cena Moravskog koridora, barem kada je reč o deonici Pojate – Preljina 6,77 miliona evra po kilometru.

U poređenju sa planiranim troškovima na drugim projektima, deluje kao da smo pomenute radove pogodili “na akciji” – pošto će nas, recimo, kilometar autoputa Beograd – Sarajevo koštati duplo, dok bi deonica “Miloša Velikog” od Požege do Boljara mogla da dostigne i dva i po puta veću cenu nego na potezu od Pojata do Preljine.

 

Napomenimo, takođe, da se priprema raspisivanje tendera samo za jedan veliki projekat – radove na autoputu Niš -Merdare. Svi ostali projekti rezultat su direktnih dogovora sa Kinom, Turskom i Azerbejdžanom i kompanijama iz tih zemalja – a Nova.rs je već pisala o “rezultatima” zaduživanja kod Kine, kada nam je nekadašnji sekretar u ministarstvu finansija i savetnik u vladi Zorana Đinđića Dušan Nikezić rekao da ćemo u narednih 20 godina izdvajati oko 500 miliona evra godišnje za otplatu tih kredita.

 

Evo kako smo računali cenu autoputa po kilometru: uzeli smo javno dostupne podatke Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o projektima koji su u toku ili za koje postoji procena vrednosti investicije – i podelili sa dužinom deonica autoputa za koju je ta investicija planirana.

Takav metod pokazao je da je trenutno najpovoljnija izgradnja autoputa i brze saobraćajnice na potezu Ruma – Šabac – Loznica, ali cena od 5,84 miliona evra po kilometru ne govori puno, pošto su “pomešane” dve vrste puta u jednom projektu. Na ovom potezu izvođač radova je azerbejdžanski “Azvirt”.

 

Sledeća na našoj listi je deonica Moravskog koridora Pojate – Preljina, sa 6,77 miliona evra po kilometru, gde radove izvodi konzorcijum američke kompanije “Behtel” i turske kompanije “Enka”.

 

Izgradnja poluprofila autoputa na deonici Merošina – Beloljin dužine 33 kilometra koštaće nas 7,73 miliona evra po kilometru, što je gotovo duplo niža cena nego što ćemo plaćati za kilometar autoputa Beograd – Sarajevo, na deonici Sremska Rača – Kuzmin, gde izvođaču, turskom “Tašjapiju” (Tasyapi) plaćamo 13,89 miliona evra po kilometru.

 

Izvor: Nova.rs