SVAŠTA! Gradonačelnik ne zna koliki je budžet grada

FOTO: Rade Prelić

Podeli vest!

Inicijativa “Ne davimo Beograd” kritikovala je gradonačelnika Zorana Radojičića zbog toga što je u televizijskom nastupu pokazao da ne zna koliko iznosi gradski budžet i da ga je svojom izjavom “uvećao” za čak 700 miliona evra.

 

“Po gradonačelnikovim rečima planirani budžet grada je oko 1,6 milijardi evra, iako je u predloženom budžetu taj iznos oko 960 miliona evra i iznosi 113,6 milijardi dinara, što se lako može proveriti… Da stvar bude gora, u javnosti je upravo aktuelna debata o budžetu, pa činjenica da gradonačelnik ne zna koliki je budžet grada kojim upravlja, ostavlja utisak opšteg nemara i nesposobnosti”, navodi se u saopštenju te inicijative.

 

U saopštenju se ocenjuje da je Radojičić još jednom pokazao da ga rukovođenje gradom i briga o sugrađanima ni najmanje ne zanimaju i da je moć u rukama njegovog zamenika Gorana Vesića, a da je njegova jedina uloga da bude “ikebana za naprednjačko čerupanje i uništavanje grada”.

 

“Ne davimo Beograd poziva Zorana Radojičića da podnese ostavku i barem se dostojanstveno povuče kako bi izbegao dalje lični moralni i profesionalni pad”, dodaje se.

 

Izvor: N1