Brnabić: Ne plašim se da uvedem policijski čas

FOTO: Pink

Podeli vest!

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prisustvuju potpisivanju ugovora o rekonstrukciji i izgradnji KC Vojvodina sa odabranim izvođačem radova.

 

– Dugo smo radili na ovome i zahvaljujem partnerima koji su sa nama od početka i pomažu nam da realizujemo celu ideju – rekla je predsednica Vlade i dodala da je sve deo mnogo većeg investicionog ciklusa ulaganja u zdravstveni sistem.

Zahvaljujući svim tim ulaganjima, Srbija je sposobna da zbrine sve pacijente danas, rekla je Brnabić i naglasila da je veliki broj bolnica prebačen u kovid sistem, što ne bi bilo moguće da pre toga nije toliko ulagano.

 

– Očekujem da ćemo u aprilu moći da otvorimo renoviranu Infektivnu kliniku, na čijoj rekonstrukciji radimo. U toku su i završni radovi na dve posebne bolnice, u Batajnici i Kruševcu, koje će biti namenjene isključivo za kovid pacijente – dodala je premijerka.

Ona je rekla da je danas broj zaraženih i mrtvih od korona virusa u Srbiji, do 12 časova veći nego juče.

Hirurški blok sa 16 operacionih sala, intenzivna i poluintenzivna nega

 

Radovi u KCV obuhvataju rekonstrukciju i dogradnju lamela B i C Urgentno dijagnostičkog centra površine više od 33.000 kvadratnih metara, dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima.

 

U sklopu lamela B i C biće hirurški blok sa 16 operacionih sala, jedinice intenzivne i poluintenzivne nege i stacionar sa ukupno 348 kreveta.

Glavni prijekat za taj klinički centar je završen 2015. godine, a građevinska dozvola dobijena oktobra 2016. godine.

Premijerka Srbije je takođe napomenula da za sada nije u planu da se uvodi policijski čas ali da se ne plaši da donese takvu odluku ukoliko se situacija otrgne kontroli i ukoliko takvo mišljenje potvrdi struka.

 

Agencije/ Espreso.rs