KRIVOKAPIĆ: Predložio sam nova lica za politiku

FOTO: Vijesti MN

Podeli vest!

Kandidatkinja za ministarku odbrane je profesorka bezbednosti Olivera Injac, za ministra unutrašnjih poslova advokat Sergej Sekulović, a za potpredsednika Vlade lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, saopštio je mandatar za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić.

 

Kandidatura Injac je potpuno iznenađenje jer je prema sinoćnjim informacijama, koje je objavila i agencija Beta, ali i većina crnogorskih medija kandidat za ministra odbrane bio vlasnik kompanije Cerovo Goran Đurović.

Injac nije poznata široj javnosti, nikada se nije javno oglašavala po bilo kom pitanju, a predaje na privatnom Univerzitetu čiji je jedan od vlasnika predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

 

Krivokapić je na konferenciji u Podgorici kazao da je razgovarao sa više kandidata za mesto ministra odbrane, između ostalih sa Goranom Đurovićem.

“Đurović je redak čovek koji se pokazao u svojoj profesiji sa kojima sam ja razgovarao. Ima izuzetne rezultate, dobrotvor i menadžer. Da bismo imali reprezente koji treba da iskažu najveću vrednost evro-atlantskih integracija ministar odbrane mora da ima kvalifikacije. Injac je napisala veliki broj radova i učestvovala je u izradi strategija bezbednosti, ne kao pripadnik Demokratske partije socijalista (DPS) nego kao ekspert. Prepoznata je kao neko ko je jedinstven i ne možete da nađete u tom delu nekog ko može da se poredi sa njom”, rekao je Krivokapić.

 

Injac je, kako je rekao mandatar Zdravko Krivokapić, jedina profesorka bezbednosti u Crnoj Gori.

To što je zaposlena na Univerzitetu Donja Gorica, za Krivokapića nije važno, jer kako kaže, on ne gleda je li univerzitet državni ili privatni već gleda ko je šta radio.

Na pitanje zašto je odustao od Abazovića koji je ranije slovio za ministara odbrane, Krivokapić je kazao da je njegova namera bila da, u cilju racionalizacije uprave, potpredsednik Vlade bude i na čelu jednog resora. Međutim, kako ističe, nije bilo konsenzusa političkih subjekata za to rešenje.

 

“Od trenutka kada je postalo jasno da sve političke stranke, izuzev URE, imaju jasan stav da je to diskriminacija, ja sam odlučio da poštujući princip časti i pravičnosti, mesto potpredsednika ponudim Abazoviću, a da ostala mesta ponudim ekspertima”, objasnio je Krivokapić.

 

Izvor: N1