ŽIGIĆ: Srpski fudbal ide u dobrom pravcu

FOTO: Starsport

Podeli vest!

Nikola Žigić, proslavljeni srpski fudbaler i sadašnji član stručnog štaba reprezentacije, govorio je o aktuelnoj situaciji u našem fudbalu i Savezu.

 

Bivši napadač Crvene zvezde, Rasinga, Valensije i Birmingema nema sumnju da su svi u Fudbalskom savezu Srbije radili dobar posao i da promene nisu potrebne.

On se oglasio u danima kada su pismo Nemanje Vidića i reči Nemanje Matića izazvale veliku pažnju zbog kritika sadašnjem rukovodstvu.

 

“Od 2004. godine bio sam reprezentativac, igrao za državni tim osam godina, prošao sam mnogo toga. Onda sam se nedavno vratio da radim u stručnom štabu A tima što je za mene bila posebna čast i privilegija. Kao neko ko je dugo tu odgovorno tvrdim da se Savez uvek trudio da igrači imaju fantastične uslove”, rekao je Žigić.

Poraz od Škotske je jedan od najtežih trenutaka u mojoj sportskoj karijeri, navodi bivši golgeter Crvene zvezde, koji je za reprezentaciju odigrao 57 utakmica i postigao 20 golova.

“To je tako u fudbalu. Penali su rulet u kojem su ovog puta Škoti imali više sreće. Posle utakmice dugo nismo mogli da verujemo da smo ipak izgubili. Ali i to je sport. Kao što prihvatamo pobede i uspehe, tako moramo da budemo jaki i u situacijama kad je najteže”, istakao je Žigić.

 

B92