PROTEST U BEOGRADU! Frizeri, prodavci, ugostitelji protiv zatvaranja

foto: TV N1

Podeli vest!

Nezadovoljni mali privrednici, njih nekoliko stotina, okupili su se ispred Ministarstva finansija u Ulici Admirala Geprata u centru Beograda, zahtevajući razgovor sa predstavnicima Vlade i resornim ministrom, kako bi prevazišli teškoće u poslovanju tokom pandemije. Protest okončan porukom nadležnih da zahteve pošalju u pisanoj formi.

 

Udruženje “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije” završilo je protest upozorenja u Beogradu zahtevom da ih prime u Ministarstvu finansija na razgovor o problemima u privredi, ali nisu uspeli da predaju čak ni spisak predloženih mera za rasterećenje poslovanja.

Zastupnik Udruženja Slađana Trajković rekla je za Betu da su im u Ministarstvu finansija rekli da zahteve u pisanoj formi predaju Vladi Srbije u Nemanjinoj 11.

“Udruženje je već jednom poslalo zahteve Vladi Srbije, ali nije dobilo nikakav odgovor i ponovo će ih predati”, rekla je Trajković.

 

Privrednici traže otpis poreza i doprinosa za mesece za koje je država isplatila minimalne zarade ili deo zarade i pomoć ugroženim sektorima. Trajković je rekla da su na protest došli privrednici iz cele Srbije i da je “to snažna podrška i da neće odustati od zahteva”.

Na protestu su se mogli čuti slogani poput “Protiv zločinačkog sistema za pljačku”, “Ovo je radnički skup, bez pomoći smo na ulici”, “Turističke agencije umiru”, “Otima se domaćoj privredi”, “Ministar nije šef privredi”.

 

N1 TELEVIZIJA