DOKTOR PANIĆ: Ako nisi kukavica, Vučiću izađi na TV duel

FOTO: NOVA.RS

Podeli vest!

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić uputio je danas pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga poziva da omogući duel u emisiji sa nazivom: “Ko je zaista domaći izdajnik i strani plaćenik” kako bi dokazao sve izgovoreno o njemu i time pokazao da nije “medijska” kukavica kakvim ga pokušavaju predstaviti.

 

Pismo Panića prenosimo:

 

“Gospodine predsedniče,

Verujem da moj odgovor na Vašu izjavu da bi mi “brutalno” odgovorili nije više potreban. Odgovorili su Vam brojni građani Srbije, prevashodno oni koji su nažalost imali potrebu da potraže pomoć u okviru zdravstvenog sistema ovih dana. Ipak, trudim se da odgovorim svakome ko mi se obrati, a posebna je čast obraćanje predsednika Republike Srbije. Tri puta ste me pominjali, na televizijama sa nacionalnom frekfencijom, nijednom ne propustivši da me okarakterišete kao nekoga ko radi protiv države, na posletku i protiv zdravstvenog sistema u okviru koga radim i gde primam platu od koje živim. Uvek su povod bile istine koje sam izgovorio o tog trenutka aktuelnoj situaciji na terenu, a u skladu sa odredbom Ustava Republike Srbije, član 51., “Svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obaveštavan o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to pravo poštuju”. Da se ne radi o istinama, istinama potkrepljenim činjeničnim dokazima, do sada bih sigurno odgovarao ili bar trunuo u nekom istražnom zatvoru mesecima Bez mogućnosti da Vam drugačije odgovorim, pišem Vam ovo javno pismo. Tačnije, imam dva predloga za Vas.

 

Prvo. Obzirom da smo Vi i ja, gledano profesionalno, laici za epidemiologiju, a to je prethodnih 11 meseci, sada i sledećih najmanje 6 meseci najbitnija tema za građane Republike Srbije, apelujem na Vas da omogućite duel prof. Dr Zorana Radovanovića i primarijusa dr Predraga Kona. Iako je pitanje zašto baš njih dvojice, verovatno suvišno, objasniću. Doktor Kon je najistureniji član Kriznog štaba, predstavnika vlasti, formiranog od strane Vlade Republike Srbije (iako je zakonska nadležnost pripadala Republičkoj stručnoj komisiji za zaštitu od zaraznih bolesti), a rekao bih i najveći autoritet KŠ za temu. Profesor Radovanović je nezavisni mislilac i angažovani društveni aktivista, često od strane vlasti prepoznat kao opozicioni predstavnik, po mnogima i mom uverenju, najveći srpski stručnjak na temu epidemiologije. Nije pristojno da se privatni razgovori prenose u javnosti, ali sam to već uradio, smatrajući da je tema o kojoj se govorilo i sam sadržaj razgovora iznad privatnog i tiče se opšteg dobra svih građana, pa će dodatni razlog za moj predlog biti deo razgovora između dr Kona i mene, u subotu uveče pred gostovanje prof dr. Radovanovića, dr Kona i dr Srđe Jankovića u emisiji “Utisak nedelje”, a pred probijanje informacija o istini o stanju u Novom Pazaru. Dr Kon mi je tada rekao da je prof. Radovanović trenutno njegov najveći neprijatelj u Srbiji. Siguran sam da će dve takve stručne veličine u razmeni mišljenja zasnovanih na naučnim saznanjima izuzetno pomoći građanima Srbije da se u daljem toku lakše nose sa opasnošću od epidemije, moguće i da daju svoj dodatni doprinos borbi protiv SARS-KoV2. Bilo bi to neprocenjljivo u ovom teškom trenutku.

 

Puno pismo pročitajte OVDE

Izvor: Nova.rs