DOLAZI VAKCINA! VUČIĆ: Ja i Brnabić prvi ćemo primiti

TANJUG

Podeli vest!

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u narednih dva do tri dana očekuje potpisivanje ugovora o nemačko-američkoj vakcini.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će do marta Srbija dobiti 350.000 doza američko-nemačke „Fajzer i birth“ vakcine i da će to biti tek dovoljno da pokrije zdravstveni sistem i veći deo policije i vojske.

 

Vučić je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke novinarima rekao da će pokušati da probaju da pre nove godine Srbija nabavi vakcine za najugroženije građane.

„Prvu vakcina koja dođe u Srbiju ja ću da primim, Ana će od drugog, neko treći će od trećeg“, rekao je Vučić i pojasnio da će oni vakcinu primiti kako bi građanima pokazali da je važno da prime vakcinu i da je ona dobra.

 

On je dodao da će vakcina biti besplatna.

Vučić, koji je i predsednik Srbije, dodao je da se očekuje da zdravstvene vlasti donesu odluku i o prisustvu drugih vakcina na tržištu.

 

On je rekao da će danas biti oko 600 zaraženih korona virusom u Srbiji i da se broj ljudi na bolničkom lečenju povećava i istakao da su troškovi za zdravstvo „enormni“.

 

Izvor: Danas