BRNABIĆ: Ponosna sam na SNS, mi stvaramo budućnost

FOTO: Kurir.rs

Podeli vest!

Premijerka Ana Brnabić istakla je da je ponosna na svoju stranku, jer SNS, za razliku od drugih, ne dozvoljava podelu među ljudima, medijima, a i zna da se izvini za svoje greške.

 

Ana Brnabić je, nakon otvaranja bolnice u Batajnici, upitana na koji način će reagovati na izjave mladih stranačkih kolega u parlamentu koji su vređali ljude i medije, podsetila je da je predsednik Aleksandar Vučić sinoć reagovao i jako dobro objasnio sve, te se i izvinio u ime stranke.

– Mislim da su pogrešili, mladi su, naučiće, razgovaraćemo sa njima. Kao stranka mnogo ulažemo u mlade. Oni su budućnost. A, Vučić je bio nedvosmislen i mislim da je govorio u ime cele stranke. Ponosna sam što sam član stranke čiji je predsednik odmah reagovao – podvukla je Brnabićeva.

 

Premijerka je upitala je novinarku koja je postavila pitanje na koji način su ona i njene kolege reagovale na otvorene pretnje upućene kolegama iz drugih medija od strane Dragana Đilasa, kao i na koji način su reagovala sva medijska udruženja.

– Zašto su oni novinari drugog reda, manje važni. I oni su novinari i mediji. Zašto se, kada neki narodni poslanik kaže nešto što nije trebalo, digne tolika halabuka, a kada neko preti otvoreno drugim novinarima to nije ni tema. Hoćete vi sada osuditi to? Hoće li neko da traži izvinjenje? Nažalost, mislim da neće, jer postoje ljudi i mediji koji u Srbiji dele ljude na one prvog i drugog reda – kazala je Brnabićeva dodajući da je to za nju i predsednika Vučića nedopustivo.

 

Izrazila je žaljenje što postoji veliki broj medija u Srbiji koijima je to dopustivo i koji nisu ništa rekli na direktne pretnje Đilasa nekim novinarima i medijima.

– Juče se onesvešćuju od tuge zato što je jedan mlad čovek, poslanik uradio nešto na šta je predsednik stranke odmah reagovao i izvinio se. To je prvi put u političkoj istoriji Srbije. Ponosna sam na svoju stranku, a mladi će naučiti. Verujem da su već danas shvatili šta je predsednik hteo da kaže i kakvu poruku je uputio. To što su uradili je nekorektno i nije trebalo da se desi – konstatovala je Brnabićeva.

 

Pozvala je sve da imaju iste standarde za sve ljude, za sve novinare, jer je samo tako moguće da zajedno gradimo društvo.

 

Izvor: Srbija Danas