MAJA GOJKOVIĆ: Staćemo na put političkim preletačima!

FOTO: Tanjug

Podeli vest!

Nekadašnja predsednica Skupštine Maja Gojković, koja u srpskoj javnosti važi za jednog od najvećih “preletača” iz stranke u stranku, ima ozbiljan problem upravo sa onima koji se ponašaju poput nje.

 

Naravno, na nju se ne odnosi opšteprihvaćeno mišljenje da nije u redu menjati stranačke dresove i saradnike “kako vetar duva”, pa je sada smislila novi način kako da takvima stane na put.

 

Tako je bivša predsednica parlamenta svojevremeno počela da radi na izradi novog skupštinskog poslovnika o radu, koji bi zabranio poslanicima da posle izbora “prelete” u drugi poslanički klub, već da mogu postati samo samostalni poslanici. A sada i sama govori protiv preletača na stranačkim skupovima.

 

Reforma i stopiranje preletača u Skupštini navodno će uvesti novu politiku koja će nedostojne oterati iz politike.

Tako će se, prema njenom mišljenju, sprečiti prekrajanje izborne volje građana, ali i da oni, koji nisu učestvovali na izborima kasnije, zahvaljujući “preletačima”, dobiju predstavnike u poslaničkim klupama.

 

Ovo nije prvi put da se Gojkovićeva bavi “preletanjem”, što bi bilo sasvim u redu da se ne radi o osobi koja je i sama menjala i stranke i saradnike kako je stigla.

 

Gojkovićeva je političku karijeru započela devedesetih godina u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine.

U prethodnoj stranci se zadržala neko vreme, ali je rešila da ovu stranku napusti, i priključi se Srpskoj radikalnoj stranci (SRS). Davne 1995. godine, u jednom od intervjua, rekla je da će politiku napustiti kada se bude razočarala u SRS. To se, čini se, do danas nije dogodilo.

Gojkovićeva radikale napušta 2007. godine, da bi godinu dana kasnije osnovala GG “Maja Gojković”, a iste godine registrovala je i svoju stranku – Narodnu partiju.

Ipak, na izbore 2012. izlazi kao deo Ujedinjenih regiona Srbije i dobija dva mandata.

 

Međutim, ta “ljubav” nije dugo potrajala i tokom pregovora o formiranju vlade, URS raskida saradnju jer je samostalno “šurovala” sa DS.

Od 2012. Gojkovićeva “brani boje” naprednjaka, gde je i visoki stranački funkcioner.

 

Izvor: Blic