MIĆKO: Treba nam vakcina protiv besnila vlasti

FOTO: Arhiva

Podeli vest!

Dragoljub Mićko Ljubičić, satiričar i jedan od autora emisje “Pljiž”, kaže da ljudima u Srbiji ne treba smao vakcina protiv koronavirusa, već da nam je potreban komplet vakcina protiv arogancije vlasti, obespravljenosti, medijskih nesloboda i represije. Ključna stvar na koju ukazuje u borbi vlasti protiv epidemije je potrošeno poverenje kod građana i činjenicu da je potrošena i najjača municija – uvođenje policijskog časa kad mu nije bilo vreme.

 

“U situaciji u kojoj smo prošli kroz najteže zabrane i apele tokom proleća i kad su nam predočavane stvari kojima očigledno nije bilo vreme, potrošili smo neku najjaču municiju jer tada je država to potrošila, ne samo proglašenje vanrednog stanja i policijskog časa, već je potrošeno i poverenje onim što se dešavalo posle toga.

Oni koji bez ikakve mere uvode mere a onda ih bez ikakve mere i ukidaju – to se tačno desilo. Tada se potrošilo to najjače oružje – policijski čas za koji mislim da bi sada bio mnogo efikasiji jer je prethodno bilo neuporedivo stanje od ovog što se sada dešava i što bi sada moglo da urodi plodom u zaustavljanju rastuće pandemije. Bojim se da ova vlast nema pravo više da to uradi”, rekao je Ljubičić za N1.

 

Smatra da se vlast plaši posledica ako bi sada to učinila i da se zato krije iza Kriznog štaba. To, ističe, potvrđuje i izjava epidemiologa Predraga Kona koji je izjavio da neće da daje informacije i da to treba da rade političari, što govori da je bio na neki način žrtveni jarac, i da je nosio taj teret i nosi ga i dalje, kao i da je morao da trpi u mnogo navrata ono što nisu bile njegove odluke.

Ukazuje i na protivurečne izjave vlasti o tome kad će biti dostupna vakcina građanima Srbije i da očekuje da će sledeća informacija biti da će stići “za najviše dve do tri godine” i da ćemo tada “imati vakcinu, ali ovakvu kao lutku”.

 

“Nama treba vakcina ne samo protiv korone nego nam treba niz vakcina, komplet vakcina protiv arogancije vlasti, protiv obespravljenosti, medijskih nesloboda, represije…Koktel koji se dobija na dolasku u armiju i na izlasku koji se dobija da još neko vreme ostanemo zdravi, taj jedan koktel veoma složen bi trebalo da svako od nas dobije”, kaže Ljubičić.

 

Izvor: N1 Televizija