DOGOVORIO SE! Šapić dobija funkciju gradonačelnika Beograda

FOTO: Telegraf

Podeli vest!

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić smatra da je prerano govoriti o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika, pa i o tome na čiju podršku, ako se kandiduje, računa, jer nije, kako kaže, bilo razgovora na tu temu, mada “jeste pomenuto”.

 

On ponavlja svoju nedoumicu oko toga zašto je takva mogućnost uopšte za nekoga iznenađenje.

“Sve vreme, 10-11 godina, sam u lokalnoj politici. Ušli smo u vlast kao SPAS, ja kao predsednik nisam ušao u Vladu, i onda kažem kada sam već upitan ‘gde biste sebe preporučili’, da kada dođu redovni – beogradski i predsednički izbori, a i verovatno vanredni parlamentarni, jer imamo takve najave, da mi je najlogičnije da budem tamo gde sam najviše do sada sebe davao i imao neke rezultate i gde sam se već kandidovao. I onda su se kao svi iznenadili”, kaže Šapić u intervjuu Tanjugu, pitajući se istovremeno “šta je trebalo da odgovorim da se ne bi iznenadili?”

 

Upitan da li, ako odluči da uđe u trku za gradonačelnika, očekuje ili računa na podršku vladajuće SNS, odgovara da je prerano pričati o tome.

“Da li ću dobiti podršku još neke stranke i na koji način i ko će stajati iza mene i kakvu ću listu predvoditi i da li ću se, na kraju krajeva, i kandidovati, to ćemo da vidimo i ima dovoljno vremena. U takve razgovore još nismo detaljnije ušli. Ne kažem da ih nismo pomenuli, ali ne bih iznosio dalje informacije dok to ne bude bilo zaista aktuelna stvar”, kaže predsednik SPAS-a.

 

Na pitanje kako kao predsednik stranke koja u svojoj politici insistira na nacionalnom konsenzusu oko dugoročnih ciljeva države, vidi podeljenost oko tih, ali i gotovo svih drugih važnih i manje važnih pitanja na političkoj sceni Srbije, ali i u drustvu i to, čini se, isključivo na liniji – za i protiv Aleksandra Vučića, Šapić kaže da je nekonstruktivna svaka politika “kada ste za ili protiv nekoga lično”.

 

Ipak sudeći po izvorima iz Šapićevog okruženja, on je itekako dobio nagoveštaj Vučića tokom razgovora u Predsedništvu da računa na njega kao gradonačelnika dok bi kao šef iz senke i dalje vladao Goran Vesić zvani Beogradski Napoleon. Iako Šapić vešto izbegava da priča o Vučićevoj podršci, više je nego jasno da je dobio “zeleno svetlo”.

 

Izvor: Tanjug / Dnevni Žurnal