O nama

 

Portal za informisanje Dnevni Žurnal nastao je 2016. godine u saradnji nekoliko studentskih organizacija Beograda  i IT firme Elbar Media u sklopu promocije nezavisnih medija u Srbiji.

 

Dnevni Žurnal otvoreno zastupa ideju da se se svi akteri političkog i društvenog života mogu i moraju kritikovati ukoliko postoje realne osnove za to. Zbog toga je Dnevni Žurnal često bio na udaru mnogih.

 

Od 2018. godine portal Dnevni Žurnal prelazi u vlasništvo američe investicione grupe Roy Morgan Group, tada dolazi do naglog rasta popularnosti brenda a kao stalni članovi redakcije se angažuju mladi neafirmisani novinari sa Fakutlteta političkih nauka, koji su imali priliku da pišu vesti i tako iskažu svoj stav ili istraživački rad.

 

21. Novembra 2019. godine portal Dnevni Žurnal prestaje sa radom usled finansijskih i tehničkih problema.

 

16. Maja 2020. godine portal Dnevni Žurnal prelazi u vlasništvo firme CYB Technologies sa sedištem u Estoniji a zvanično u rad Dnevni Žurnal se vraća 26. maja iste godine.

Odlukom rukovodstva i novog vlasnika u redakciji rade isključivo iskusni profesionalni novinari u skladu sa zakonom Republike Srbije. Dnevni Žurnal se obavezao preko centrale u Estoniji na stvaranje globalne dopsiničke mreže, zbog čega će naši čitaoci moći redovno da budu obavešteni o svim svetskim temama.

 

REČ Generalnog urednika portala Dnevni Žurnal

 

Dnevni Žurnal za vreme svog dugogodišnjeg postojanja izazvao je dosta polemika. Usled kritika na račun vlati ali i opozicije čini se da ovaj portal nikada nije imao naklonost i simpatije mnogih. Ipak milioni ljudi su ga pratili jer su znali da ima dosta informacija koje nisu bile dostupne u mainstream medijima.

 

Ipak ne mogu a da se ne osvrnem i na kritike koje je Dnevni Žurnal  sa razlogom dobijao od dela javnosti zbog pojedinih vesti koje su bile delimično tačne ili u potpunosti netačne. Čini se da tadašnje uredništvo nije moglo ili nije ni želelo da proverava mlade i neiskusne novinare i njihove vesti. Naše uredništvo ali i novinari su profesionalci koji imaju dugogodišnje iskutvo u medijima. Trudićemo se da objektivno izveštavamo javnost bez klikbejt naslova i netačnih informacija kojih je previše na srpskoj medijskoj sceni.

 

Generalni urednik Dragoslav Simić , Beograd